top of page

Бюджет HR-підрозділу

Складання бюджетів належить до компетенцій фінансової служби підприємства. І можна довго мріяти про той час, коли керівники підприємства й фінансова служба почнуть розглядати витрати на персонал як інвестиції не тільки на словах, але і в моменти затвердження бюджетів.

 
Бюджет HR-підрозділу

Зазвичай на підприємствах застосовується один із двох підходів до складання бюджетів з управління персоналом: перший – загальна сума витрат на персонал «спускається» менеджеру з персоналу керівництвом компанії або фінансовим директором, і HR-фахівцю потрібно розподіляти цю суму між статтями витрат на персонал; другий полягає у тому, що HR-директор сам розраховує необхідний бюджет витрат на персонал і потім захищає його перед керівництвом та бюджетним комітетом підприємства.

Окрім того, складання бюджету HR-підрозділу допомагає намітити й контролювати виконання середньо- і довгострокових цілей у стратегії розвитку компанії, а також підняти ефективність роботи співробітників, оптимізувавши при цьому витрати на їхнє навчання і мотивацію, а це вже означає повноцінну участь HR-фахівця у стратегічному плануванні.

Для того, щоб ефективно захистити бюджет і не розгубитися в ситуаціях «будемо урізати й економити» для «оптимізації та підвищення EBITDA», HR-керівнику необхідно навчитися розмовляти з керівництвом і фінансовим директором тією мовою, яка їм найбільше зрозуміла – мовою цифр (бажано у грошовому вимірі).


Запрошуємо на бізнес-тренінг "Фінанси для HR"


28-29 квітня, м. Київ


Кому: всім HR-професіоналам, які бажають підвищити рівень знань з фінансів і економіки для більш ефективного виконання функцій HR-бізнес-партнерства та співпраці із внутрішніми клієнтами, а також працівникам фінансово-економічних департаментів для глибшого розуміння суті процесів і показників, відображених у HR-бюджетах.


Після закінчення навчання кожен учасник отримує іменний сертифікат


Бонуси навчальної програми:

  • розв’язки завдань

  • перелік літератури на тему тренінгу

  • приклади бюджетів компанії

  • норми часу на виконання різних функцій на підприємстві

  • консалтинговий супровід протягом двох тижнів після закінчення тренінгу

Реєстрація за посиланням

 

Comments


bottom of page