top of page

Склад майбутнього

Склад майбутнього — вже не просто абстрактна концепція. Існує чимало прикладів, коли великі компанії впроваджують інновації сьогодні, випереджаючи своїх конкурентів на роки. Тож RAU поділилася ключовими тенденціями, які допоможуть підприємцям оптимізувати та підвищити ефективність роботи своїх складів.

 
Склад майбутнього

Автоматизація

Автоматизація процесів на складах: впровадження сучасного обладнання, роботизованих асистентів, автоматизованих систем сортування та автономних транспортних засобів значно скорочує час і ресурси, необхідні для обробки, переміщення та сортування товарів. Наприклад, сортувальні системи для поштових відправлень автоматично визначають країну призначення і спрямовують посилки на відповідні конвеєри для подальшої обробки. Роботизовані транспортні засоби вже здатні самостійно пересуватися складом, виконуючи завдання з транспортування вантажів без втручання людей.


RFID

RFID-технології: системи радіочастотної ідентифікації (RFID) використовуються для автоматичного виявлення та відстеження товарів на складі. Ця технологія передає дані через радіочастотні сигнали між RFID-мітками та спеціальними зчитувачами. Кожна RFID-мітка має унікальний ідентифікатор, що дозволяє ідентифікувати конкретний товар або контейнер. На складі RFID-мітки можуть бути прикріплені до кожного товару чи контейнера, а зчитувачі розміщуються в різних зонах. Під час переміщення товарів через ці зони зчитувачі автоматично фіксують RFID-мітки та передають дані про їхнє місцеперебування до центральної системи. Наприклад, при надходженні нових товарів на склад, RFID-мітки автоматично скануються і вносяться в систему. Це значно підвищує точність і швидкість інвентаризації, а також покращує контроль запасів, розв'язувати давню проблему складів.


штучний інтелект

Штучний інтелект і машинне навчання: використання штучного інтелекту та машинного навчання дозволяє прогнозувати попит, оптимізувати маршрути доставки, а також виявляти та усувати проблеми на складі швидше й ефективніше, порівняно з ручними методами. Це можливо завдяки тому, що ШІ вміє за короткий термін аналізувати великі обсяги даних.

VR

VR та AR: використання віртуальної та доповненої реальності може не тільки полегшити онбординг й навчання персоналу, а також спростити щоденний процес планування та розміщення товарів на складі. Наприклад, за допомогою AR-окулярів чи спеціальних пристроїв працівники можуть отримувати інструкції щодо оптимального розміщення товарів на полицях безпосередньо під час роботи. Тобто у вас в команді з’явиться такий собі віртуальний наставник, котрий стане компаньйоном як для досвідченого, так і для нового працівника;


Цифрове моделювання

Цифрове моделювання: дозволяє компаніям не тільки розробляти правильно спроєктовані складські приміщення, а й створювати моделі «віртуальних близнюків» своїх складів і тестувати на них різні сценарії процесів. Такі симуляції допомагають точніше і швидше передбачити ризики. Завдяки моделюванню можна оцінити вплив будь-яких операційних змін чи ефективність нових управлінських підходів й мінімізувати при цьому фінансові витрати, пов’язані з цим;


WMS

WMS-рішення: сучасні системи управління складом автоматизують й оптимізують майже всі складські операції, зокрема приймання, зберігання, вибірку та відвантаження товарів. Вони надають можливість ефективно відстежувати та керувати запасами, оптимізувати простір на складі, зменшувати час виконання завдань та знижувати витрати на управління складом.

 

Джерело: RAU

Kommentarer


bottom of page