top of page

Як взаєморозуміння між менеджерами та працівниками впливає на продуктивність і до чого тут гендерна рівність

Дослідження, проведене доцентом Гарвардської школи бізнесу Хорхе Тамаєм, показує, що спілкування та взаєморозуміння між менеджерами та працівниками відіграють ключову роль у продуктивності на робочому місці, особливо в середовищах, що швидко розвиваються.

 
Як взаєморозуміння між менеджерами та персоналом впливає на продуктивність і до чого тут гендерна рівність

Дослідження Тамайо показали, що коли справа доходить до побудови хороших стосунків, гендерний склад керівників та їхніх команд має значення. Загалом чоловіки добре керують іншими чоловіками, а жінки добре керують іншими жінками. Однак, коли стать менеджерів і працівників змішана, жінки перевершують чоловіків. Це тому, що, зрештою, жінки ефективніше встановлюють стосунки між командами різних статей, ніж чоловіки, і такі команди часто відзначаються підвищеною продуктивністю та збільшенням продажів.


Також, команди з кращим взаєморозумінням, як правило, мають більш кваліфікованих працівників, які можуть легко переходити між різними етапами та змінами, що покращує загальну ефективність. Тож хороша комунікація та взаєморозуміння між колегами впливає й на показники навчання та гнучкості.


І не менш важливо, це дослідження підкреслює, що важливо не лише сприяти збільшенню кількості жінок на керівних посадах, але й змінювати культуру управління, яка довго формувалася з чоловічої перспективи. Сьогодні у багатьох галузях бракує гендерної рівності, особливо на управлінському рівні, і це може стримувати розвиток бізнесу.

 

Comments


bottom of page